sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Pentti

Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta, joten kasvimaalla riitti kasteluhommia. Taimet ja siemenet tuli laitettua viikko sitten ja nyt on jännittänyt niiden selviytyminen. Pientä katoa oli kesäkurpitsoissa ja muutama kukkakaali näyttää hieman kituvalta.

Poikien kylvämät herneet ovat itäneet hyvin.


Taitaa se huhu amerikkalaisten myrkyistä bataateissa pitää paikkaansa. Ei näkynyt silmun silmua, joten tuomiona oli ylösnosto. Bataatin suurkuluttajina ja innokkaina viljelijöinä jouduimme aika vaikeaan valintaan israelilaisten bataattien käytöstä. Tässäkin tapauksessa oma napa, se lähin, ratkaisi. Nyt on neljä uutta yksilöä istutettu, huonolla omallatunnolla.

Kasvimaan pinnistyksen jälkeen on taas aikaa muihin pihan töihin. Yksi suururakka on kuusiaita. Onneksi naapuri tuli kyntämään ja tasoittelemaan. Olisi jyrsin savunnut sinisenä monta päivää moisessa hommassa.

Viime kesän suosikkini otettiin tänään esille, kiitos Suville edelleen lainasta :). Aivan mahtava peli! Kyllä tulee niin hienoa haketta notta, kyllä kelpaa laittaa mansikkamaalle katteeksi.

Päivän eläinhavainto oli lepakko. Pelästynyt batman pyydysti hyönteisiä eikä näyttänyt aurinko häikäsevän. Pentti pääsi vihdoinkin tallista kesälaitumelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti