lauantai 16. toukokuuta 2009

ALKU

Tänään oli vihdoin aikaa ja säätä tehdä kasvimaan muokkausta. Suurin työ oli tehty jo syksyllä, kun Taneli kuori nurmikon vanhan kaivon ympäriltä. Kiitos :)

Vanha kasvimaa oli hankala, reunusti omenapuita ja marjapensaita turhan ahtaasti.

Ikkunoihin laitetut laudat ovat taimia täynnä, sisällä on suorastaan viidakkomainen tunnelma. Tänään karaisin latva-artisokkia sekä muutamia tomaatteja. Aikamoista rumppausta, joten luulen, että karaisut jäävät tähän yksittäiseen kertaan.

Multakuorma saapui tyypillisesti viikkoa liian aikaisin. Kuormasta luvattiin ilmoittaa etukäteen, kuski soittikin pihamaalta ja ihmettili mihin kipataan. Se siitä hyvästä suunnittelusta ja pressusta multakuorman alla. Kasa piti pressuttaa, jottei sadevedet valuta multia autotalliin. Aina vaan ei voi onnistua...

Raparperit ovat jo aika pörheitä. Pian päästään piirakan tekoon. Pojat maistoivat varsia, mutta olivat kuulemma vielä "raakoja" ja kirpeitä.


Syksyllä istutetut valkosipulit (Talvivalkosipuli Aleksandra) ovat hyvässä vauhdissa. Maa-artisokat, jotka laitoin samaan aikaan ovat vielä piilossa.

Tämän päivän aherrus oli kaksi ja puoli vakoa perunaa (Hankkijan Timo, Matilda ja Blue Congo). Päivä oli täydellinen istutukselle, onhan laskevaa kuu ja kasvu suuntautuu juuriin. Lisäksi sain tehtyä penkin bataatille, josta joudun lohkaisemaan yhden vaon vielä perunalle (taitaa hommatut 3 x 3 kg siemenperunaa olla sittenkin liikaa).
Nyt alkaa Suomen viisuesitys -jännitys alkaa.


1 kommentti:

  1. Jee mahtava blogialoitus! :)

    Onpas siellä hyvän näköistä ja kovasti tehty urotöitä.

    VastaaPoista