keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Kitken, kitken

Lomalaisena aloitin innokkaana kasvimaan kitkemisen. Onneksi viime keväänä laitetut  mullat ovat vielä 'puhtaita', joten rikkiksiä ei juurikaan ole, vielä. Poikien penkit ovat vanhalla puolella, joten kyllä niitä rikkiksiä pääsi sitten lopulta ihan riittävästi nyppimään. Paarmat tekivät hommasta aika ärsyttävän, muutenhan on kiva nähdä työnsä tulos välittömästi.

Päivän hommiin kuuluivat lisäksi porkkanan harvennus, herneiden kepitys ja perunan multaus. Viimeisin ihastukseni on: ruohosakset. Niillä saa kätevästi leikattua kasvimaan aitaukseen jäävät ruohot, joihin leikkurit eivät yllä. Siitiä jälkeä tulee, harmi vaan ettei kesto ole pitkä.


Porkkanan harvennus kävi aika helposti, koska itävyys oli aika kehnoa. Yksilöllisyys on tässäkin lajissa selvästi kannattavaa. Kaikkien suurin porkkana kasvaa käytävällä.



Sipulit ovat jo ihan käyttökokoisia. 



Perunat ovat aika jättejä. Vihreitä yksilöitä oli useita, joten multasin  loput varret. Aika puljaamista tämänkin kasvin kanssa, varsinkin kun en lukeudu perunan suureksi ystäväksi (poikkeuksena nämä uudet potut). 

Aika tiukka päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti