torstai 13. toukokuuta 2010

Flooranpäivä

Helatorstai tuli tarpeeseen kasvimaahommia ajatellen. Ensin kylvin porkkanat (Berlicum ja Lontoon Tori). Salaatit (Black Seeded Simpson, Lollo Rossa ja Buttercrunch) pääsivät penkkiin tillin (Tetra) kanssa. Poikien penkkiin kylvettiin kehäkukan (Double Orange King) ja samettikukan (Cat's Eyes) siemenet karkoittamaan tuholaisia.

Mansikkamaan perkaus veikin aikaa ja voimia. Kymmenen riviä kyykittävänä tuntui selässä, saaliina olikin kottikärryllinen lehtiä ja rönsyjä.

Fooran päivä osoittautuikin aika suotuisaksi päivän hommia ajatellen. Huomenna on uusikuu, joten tänään oli 'viimeiset päivät' joka lienee hyvä ajankohta mansikkamaan siistimiseen. Lisäksi laskeva kuu on oikea aika istuttaa juureskasvit, kohdistuuhan kasvu tuolloin alaspäin. Salaatit ja yrtit tulivat nyt kyllä vääränä päivänä maaahan, mutta ehkei kerrota niille.


Puljaaminen bataattien kanssa on alkanut. Saa nähdä saadaanko ne tänä vuonna kasvamaan, vai töröttävätkö pötikät kasvimaalla heinäkuuhun saakka kasvattamatta verson versoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti